Dit zijn wij

Wie zijn wij?

Op 1 januari 2014 zag de nieuwe omroepvereniging AVROTROS het levenslicht. Ontstaan uit de algemene omroepen AVRO en TROS, elk met een eigen roemrijke geschiedenis. Dat betekent dat het eerste decennium van de fusieomroep er inmiddels op zit en we kunnen constateren dat er een stevig fundament ligt dat breder is dan de geschiedenis van beide omroepen.

Vanuit die fundering is dan ook een gezamenlijk jubileum gevierd in 2023; 100 jaar AVROTROS. Direct ook een startsein om AVROTROS nog meer te positioneren als een onmisbare omroep in het publiek bestel. In nauw overleg met de Verenigingsraad is er een meerjarenstrategie opgesteld om de omroep verder te profileren als dé omroep voor cultuur en rechtvaardigheid.

Wat doet AVROTROS?
Als publieke omroep is het onze kerntaak bij te dragen aan een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving. Daar zijn we met programma’s als Radar, EenVandaag en Opsporing Verzocht zeer succesvol in. Maar wat ons – al 100 jaar – onderscheidt, is het toegankelijk maken van cultuur.

Cultuur in de breedste zin van het woord: van klassieke tot Nederlandstalige muziek, van musical tot toneel, van kunst tot kitsch. We verrijken Nederland al jarenlang met een breed aanbod van toegankelijke programma’s over cultuur en stimuleren hiermee de gezamenlijke beleving van zoveel mogelijk Nederlanders.

Zo doen we dat
Onze programma’s en activiteiten zijn herkenbaar aan hun toegankelijke toon en vorm, waardoor iedereen mee kan doen. De content van AVROTROS wordt altijd onafhankelijk gemaakt, is van hoge kwaliteit en uitnodigend en constructief van aard. Met onze programma’s en activiteiten faciliteren we interactie en ontmoetingen en stimuleren we een actieve deelname aan onze samenleving. Wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je bent opgeleid, is niet belangrijk. AVROTROS wil Nederland verenigen.